Célunk: kultúránk, hagyományaink, értékrendünk, emberi értékeink ősiségünk, emberségünk tovább éltetése, megőrzése, ismertetése.

Távlati célkitűzések: a kulturális és művészeti élet területéről bemutatni hozzánk hasonló értékrendekkel rendelkező alkotókat, művészeket, az említett szempontok alapján.


Előadók

Bíró Lajos magyarság kutató-író:

A Magyar Menedék Könyvesház állandó szereplője Bíró Lajos, tucatnyi könyv írója, mely széles tárházát vonultatja fel ősiségünk történetének, eredetmondáinknak, hagyományainknak. Bíró Lajos tolmácsolásában csodálatos, lenyűgözően gazdag lelki világokba tekintünk, mely erőt és lendületet nyújt hétköznapjaink sokszor kegyetlen és kiábrándító valóságához.


Zsirmik István mesemondó, zenefestő, kutató-író:

A 4 tájegység népeinek meséi Zsirmik István tolmácsolásában sok üzenetet hordoznak a létezés titkairól, tanítanak minket a becsületről, szeretetről, emberségről, a sámánok világáról úgy, hogy közben megérintik belső, csodák világában élő gyermeki énünket is. Autentikus, ősi hangszerei pedig felelevenítenek régi világokat, ahol még a misztérium, a mondák és misztikus lények élő valóságok voltak az emberek számára.


Ha szeretnél értesülni a fenti előadások időpontjairól, iratkozz fel az ingyenes hírlevélre, és minden héten megkapod az aktuális programot.

Nincs megjeleníthető esemény
Oszd meg, ha tetszett. Köszönöm!